Kangoeroetoets -Wombattoets

De Kangoeroewedstrijd is er voor alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar van de lagere school tot en met het tweede jaar secundair onderwijs.
Er zijn vijf edities, elk bedoeld voor een specifieke doelgroep.
De Wombattoets is bedoeld voor leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar lager onderwijs. Deze reken-, denk- en puzzelvraagjes worden per editie opgesteld en zijn op die manier steeds aangepast aan de kennis van de leerlingen uit die editie. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er correct. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger.
Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?

Wombat bestaat uit 15 meerkeuzevragen, waarvan de eerste vraag klassikaal wordt opgelost. Bovendien leest de leerkracht de vragen voor en mag hij/zij het vragenboekje voor de klas projecteren. De editie Wombat duurt ongeveer 50 minuten.
De leerlingen vullen hun antwoorden in op een antwoordformulier en geven dat nadien af aan de leerkracht. De leraar (of de Kangoeroeverantwoordelijke op school) geeft vervolgens de antwoorden van de leerlingen in via de Kangoeroewebsite. De antwoordformulieren worden op school bewaard en worden niet naar ons opgestuurd. De Kangoeroeverantwoordelijke bevestigt de ingegeven antwoorden en krijgt nadien onmiddellijk de resultaten van de leerlingen.

De leerlingen van onze klas mochten vrijwillig deelnemen en we waren met wel vijftien kinderen. Ze waren allen heel tevreden en vonden het gemakkelijk. Degenen die goed waren mogen binnenkort naar de tweede ronde. Duimen maar.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s