Vastenvoettocht

De vrijdag voor de krokusvakantie houden we al dertig jaar Playback in onze school. Dat is dan voor een goed doel om onze vastenperiode goed in te zetten. Dit jaar werd op aanvraag van enkele leerkrachten tot mijn spijt gevraagd om dit jaar geen te doen omdat terecht de kinderen ook nog een schoolfeestoptreden hebben. Zo zouden we dan  om de twee jaar de Playback doen afwisselend met een andere activiteit voor een goed doel. We kozen dit jaar dan voor een vastenvoettocht en de centjes die we hiervoor dan ophalen zullen dan samen met de nog komende koffiestop en sobere maaltijd dienen voor en schooltje in Colombia.

Hier heb je een hele reeks foto’s genomen door de mama van Amarine die samen met een papa onze groep van de tweede klas vergezelde. Klik er maar eens op en je ziet ze groter verschijnen. Het was ook de week voor carnaval en de kinderen mochten dan ook verkleed naar de school komen.

Spreekbeurt

SAM_5730SAM_5729SAM_5728Het is al een tijdje geleden dat ik nog iets schreef. Dit kwam omdat het deze dagen nogal druk is. Vorige vrijdag gingen we sporten in de sportzaal van de Nationale bank en net als met Sinterklaas was ik mijn fototoestel vergeten. Deze week deden we een spreekbeurt over een spel. De jongens moesten mij verrassen en dat gebeurde wel door sommigen. Ik leerde nieuwe spellen kennen zoals Tok tok tok , Halli Galli, Super Simon enz. Leuk dat kinderen nog andere spelen hebben dan enkel maar computergames. Hieronder een fotoreeks van de deelnemers. Op het bord is er telkens een foto of tekening geprojecteerd met het spel. Het is echter niet altijd goed zichtbaar. (foto’s komen vanavond – is nog niet ok maar ik herwerk dit tijdens de kerstvakantie )