Bosklassen dag 3

Vandaag begonnen we reeds aan de middelste dag van deze leuke week. Het druppelde een beetje in de ochtend maar vanaf het ontbijt kregen we een heerlijk weertje.  De kinderen moeste op deze dag bewijzen of ze goed opgelet hadden tijdens de voorbije dagen. Ze kregen een vragenlijst over het bosleerpad en werden met vier het bos ingestuurd waar ze bij elke stopplaats vraagjes moesten beantwoorden. Het duurde toch wel een goede twee uur vooraleer ze klaar waren. Nadien deden we het tweede deel van de grote natuurspelen. Gisteren vertelde ik reeds over het boom-tegen-alle-spel. Vandaag iets over het andere deel.

De kinderen moesten eerst een checklist invullen waar ze van de andere kinderen moesten weten wat ze allemaal al in het bos deden. Hebben ze al vogels gespot of hadden zich al eens gecamoufleerd. Vingen ze al waterbeestjes of zochten ze al sporen van wilde dieren. Zo kregen de kinderen een twintigtal uitdagingen in het bos waarvan ze zelf moesten zeggen of ze dit al deden in het bos. Daarna moesten ze gelijke zielen zoeken.
Hierna speelden ze het spel “Wie is het?”. In plaats van met mensen te spelen werden boomsoorten gebruikt. Door middel van vraagjes moest men de precieze boomsoort zoeken.
Tenslotte lieten ze de kinderen door allerlei spelletjes genieten van de vijf zintuigen. Ruiken van een spoor, Proeven van bosvruchten, Voelen van een eigen boom, Kijken naar de verschillende kleuren en Horen hoe een jong dier beslopen wordt. Een hele openbaring voor vele kinderen.
Na de middag werd er tijd gemaakt voor sport.  Ze voetbalden, basebalden, Trefbalden en deden een rit met de kickbikes. Vooral dat laatste was voor velen een nieuwigheid. Een grote tocht maken met een reuzestep doe je ook niet elke dag.
Gisterenavond deden we ook een grote quiz waarbij iedereen evenveel kans kreeg om te winnen. Ook dat was erg leuk.

 

De foto’s hierbij zouden niet door iedereen te zien zijn. Ben er even mee bezig en zoek naar een oplossing. Geven jullie een seintje als het ok is.

Advertenties

18 gedachtes over “Bosklassen dag 3

 1. Nassera

  Hello iederen het is een spannende dag, jammer dat ik de fotos niet kan zien. Hebben jullie ook dezelfde probleem?
  Want ik heb verschillende keer geprobeerd maar het leukt me niet.
  Groetjes mama Adam en aymane jaidi

 2. Sorehet

  Ik ben benieuwed
  Ik zou graag de foto’s van die grote step zien.
  Meester Kries, Ik hoop dat U de oplossing zal vinden.
  Groetjes
  Tot vrijdag
  Mama van Selim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s