Bosklassen dag 1

Hallo alle thuisblijvertjes,

Vandaag beleefden we onze eerste dag in het Zweinsteinkasteel. Wat is dat hier tof zeg! De reis duurde voor sommige wat te lang maar om half elf bereikten we onze bestemming. Alle kinderen werden door professor Perkamentus goed bevonden om een weekcursus te volgen als volwaardig leerling-tovenaar . Iedereen werd ingedeeld in vier grote groepen : Huffelpuf (vierde jongens), Griffondor (vierde meisjes), Zwabberich (vijfde jongens) en Ravenklauw (vijfde meisjes) . Onze professoren hadden moeilijke namen. Hoorde je al van Rubeus Hagrid (juf Marina), Minerva Anderling (juf Marieke), Madame Hooch (juf Yana), Severus Sneep (juf Sylvie), Sybilla Zwamdrift (juf Sabrina) en Albus Perkamentus (meester Kries)? Je moet maar eens naar google gaan om hun gezichten te bekijken. Nadat we onze kamers hadden in orde gemaakt mochten we onze beentjes al onder de tafel schuiven om lekkere kroketten te eten met een kipfileetje of groentehamburger en als dessert een lekker ijsje. We zullen zeker verdikken deze week met zo’n lekker eten.

Na het eten vertrok er één groep naar de Abdij van Westmalle. We maakten de noon of het middaggebed mee. Een unieke belevenis waar we werkelijk stil van werden. Hierna werden we verrast met een mooie film en beantwoordde de gastenpater al onze vragen. Aan de vraagjes hoorde je duidelijk dat de kinderen erg veel belangstelling hadden voor wat de paters deden.
De andere groep deed dan ondertussen een strategospel. Dit gebeurt normaal met generaals en andere militairen maar hier moesten ze hun rangorde vinden door de sterkte van de dieren. Niet alleen tof maar nog leerrijk op de koop toe.
Na het vieruurtje was het tijd om met zes gidsen (lees juffen en meester) het eerste stuk van het bosleerpad te bekijken. Er werden heel wat weetjes verteld en hopelijk zullen we hier veel van onthouden. Vanavond mochten we na een uurtje les een vragenzoektocht oplossen over het domein en het Harry Potterthema en besloten we met ons liedje, een leuk bosklassendansje en een limbokampioenschap. Zo dit was het eerste verslag van onze eerste superdag.

Tot morgen.

Advertenties

13 gedachtes over “Bosklassen dag 1

 1. Agnes Geysemans

  Ik wens jullie allemaal fijne, leuke en niet te vermoeiende bosklassen.
  Het ziet er weer heel tof uit.
  Agnes Geysemans

   1. Agnes Geysemans

    Ik mis dat ook wel. Of Liliane het mist weet ik niet.
    Wil je Peter en zijn ploeg ook de groetjes doen van mij.
    Ook de groetjes aan jullie allemaal.
    Agnes

 2. jane delcoiogne

  Een grote hallo aan jullie allemaal … het maakt me willen zijn met u en delen van de goede tijden . bedankt aan meester kries voor deze prachtige foto’s !
  Jane, maman van Amin

 3. catherine akay

  Hey, alles kids met jullie allemaal het moet super zijn op bosklassen in WESTMALLE!!!!!!! Profiteer er maar van want de dagen gaan vlot en slaap wel iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s